لیست اختراعات مهدي هدايتي


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 11
تاریخ ثبت: 1398/08/20
خلاصه اختراع:

زمينه فني اين اختراع حوزه پزشكي و غير پزشكي مي باشد. آپوليپوپروتئين E يك پروتئين پلاسمايي است كه به عنوان يك ليگاند براي رسپتور هاي HDL عمل مي كند. تداخل اين ليگاند و رسپتور نقش مهمي در انتقال كلسترول و ساير ليپيدها، بين سلول هاي مختلف بدن بازي مي كند.جهش هاي شايع در ژن آپوليپوپروتئين E ، از عوامل مهم بيماري هاي غيرواگيردار مانند آلزايمر(AD)، ديابت نوع 2 (T2D)، بيماري قلبي- عروقي، چاقي، مولتيپل اسكلروز پيشرونده و هايپرليپوپروتئينما مي باشند. اهميت شناسايي اين جهش ها در اين است كه مي تواند يك ابزار تشخيصي در شرايط تحقيقاتي و باليني براي پيشگيري از ناهنجاري هاي غيرواگير ذكر شده باشد. تاكنون توليد داخلي كيت تشخيص مولكولي جهش هاي آپوليپوپروتئين E انساني گزارش نشده است و براي اولين بار است كه در ايران ساخته مي شود. شناسايي جهش هاي ژن APOE در آزمايشگاه در حال حاضر از طريق كيت هاي خارجي و با صرف هزينه بالا انجام مي شود كه به علت داشتن اشكالاتي از جمله زمان انجام تست بالا، الزامي بودن به مهارت عملي بالايي شخص استفاده كننده، الزامي بودن تجهيزات پيشرفته نمي توانند براي كاربردهاي آزمايشگاهي و باليني مناسب باشند. كيت مورد ادعايي حاضر گذشته از توليد داخل، بسيار ارزان بوده و مطابق با ژنوم ايراني مي باشد. اين كيت با روشي ساده بر مبناي PCR معمولي در زمان كوتاهتري، با دقت، تكرارپذيري و صحت بالا جهش هاي ژن APOE را شناسايي مي كند. همچنين نياز به تجهيزات پيشرفته ندارد.تمام مواد اين كيت در داخل موجود بوده و بدون نياز به روشهاي آزمايشگاهي و كارگاهي قابليت صنعتي شدن را دارا مي باشد.

تاریخ ثبت: 1391/02/09
خلاصه اختراع:

در بدن انسان، كلسيم از مهم ترين مواد معدني تلقي مي گردد و بسياري از فرايندهاي سلولي را تنظيم مي كند و نقش ساختاري مهمي در ارگانيسم ها دارد. كاهش و يا افزايش سطح كلسيم در خون مي تواند عامل بروز بيماري هاي متعددي باشد. لذا به دليل اهميت كلسيم در فرايند هاي متابوليكي متعدد، اندازه گيري سطح كلسيم در خون موضوعي با اهميت مضاعف است. در حال حاضر معمول ترين روش سنجش سطح كلسيم در آزمايشگاه هاي تشخيص طبي، اندازه گيري ميزان كلسيم در سرم خون افراد، توسط معرف اورتو كرزول فتالئين كمپلكسون (CPC) مي باشد. اما تاكنون امكان سنجش كلسيم در پلاسماي حاوي EDTA ، به وسيله ي اين معرف وجود نداشت. به اين دليل كه كلسيم با EDTA كمپلكس پايداري تشكيل مي دهد و ديگر به صورت يون آزاد وجود ندارد. ما روشي را ابداع كرده ايم كه در آن مي توان كلسيم را در پلاسماي حاوي EDTA، توسط معرف CPC اندازه گرفت. در اين روش، به پلاسماي حاوي EDTA، يك جايگزين (displacer) كه تمايل آن به EDTA براي تشكيل كمپلكس، بسيار بالاتر از كلسيم است اضافه مي شود. با توجه به اينكه ثابت تشكيل كمپلكس اين جايگزين، بسيار بالاتر از كلسيم است، كلسيم آزاد مي شود . حال مي توان به راحتي ميزان كلسيم در پلاسما را به وسيله ي همان معرف CPC اندازه گرفت.

تاریخ ثبت: 1391/08/07
مخترع/مخترعان: مهدي هدايتي
خلاصه اختراع:

آنزيم پراكسيداز يكي از رايج ترين آنزيم هاي مورد استفاده در تشخيص هاي آزمايشگاهي علي الخصوص در كيت هاي الايزا مي باشد. براي آنزيم فوق سوبستراهاي متعددي وجود دارد. اما رايج ترين سوبستراي اين آنزيم تركيب غيرسرطان زايي به نام تترا متيل بنزيدين است. متاسفانه سوبستراي اين آنزيم به مرور زمان با اكسيژن حل شده در محيط هاي بافري، واكنش مي دهد و به رنگ آبي در مي آيد كه نشانه ي فاسد شدن آن مي باشد. در اين ابداع، با افزودن تركيبات آنتي اكسيدان مختلف با غلظت هاي متفاوت از اكسايش ناخواسته ي تترا متيل بنزيدين جلوگيري به عمل آمده است. در ميان تركيبات آنتي اكسيداني شامل ويتامين C، سديم متا بي سولفيت و كوئينولين از همه مناسب تر و ارزان تر تركيب سديم متا بي سولفيت بود. سديم متا بي سولفيت توسط اكسيژن اكسيده شده در نتيجه محلول تترا متيل بنزيدين سالم مي ماند.

تاریخ ثبت: 1392/10/25
خلاصه اختراع:

اندازه گيري مالون دي آلدهيد به عنوان شاخص حساس ليپيد پراكسيداسيون و اكسيداتيو استرس بسيار مورد توجه ميباشد. مالون دي آلدهيد در اثر ليپيد پراكسيداسيون ناشي از راديكالهاي آزاد توليد مي شود. از آن جايي كه اندازه گيري مستقيم راديكال هاي آزاد بسيار مشكل است، معمولا محصولات ناشي ازعملكرد راديكال هاي آزاد مانند مالون دي آلدهيد اندازه گيري مي شود. افزايش مالون دي آلدهيد در سرم انساني بالاتر از 5 ميكرومولار مي تواند عامل بروز بيماري هاي متعددي باشد، لذا اندازه گيري آن در خون از اهميت زيادي برخوردار است. در حال حاضر، معمول ترين روش سنجش مالون دي آلدهيد در آزمايشگاه تشخيص طبي، استفاده از كيت TBARS (كمپاني كاي من، آمريكا ) با استفاده از روش معروف تيوباربيتوريك اسيد انجام مي شود. ما روشي را ابداع كرده ايم كه در آن مي توان مالون دي آلدهيد را در سرم انساني به دقت اندازه گيري كرد. در تمام روشهاي دستي، خوانش در لوله آزمايش و در روشهاي خودكار (Automated) در كووت دستگاه انجام مي گيرد. در اين شيوه ها نه تنها حجم مواد مصرفي بالا مي باشد ، سرعت خوانش نتايج نيز پايين است، به گونه ايي كه حداكثر 100 خوانش در ساعت امكان پذير است. اما خوانش در فرمت ميكروپليت توانسته است خوانش تك نمونه ايي را به خوانش 96 نمونه ايي تبديل كند و در اصل سرعت خوانش حدود صد برابر افزايش مي يابد ( شيوه خوانش ميكرو پليتي )

تاریخ ثبت: 1395/03/03
خلاصه اختراع:

زمينه فني اين اختراع داروسازي و پزشكي مي باشد. نمك هاي يددار و غذاهاي دريايي از منابع عمده يد هستند. با توجه به اهميت دريافت ميزان مناسب يد در دوران بارداري، وجود يك مكمل يد كه مخصوص اين دوران طراحي شده و محتواي يد آن با توصيه هاي جهاني مطابقت داشته باشد، ضروري به نظر مي رسد. از آنجاييكه فوليك اسيد نيز مانند يد يك عنصر مغذي و ضروري بوده و كمبود آن بخصوص در دوران بارداري عوارض عصبي برگشت ناپذيري ايجاد مي كند، تركيب اين دو عنصر به صورت يك دوز دارويي واحد بعنوان يك مكمل مناسب و مطمئن در دوران بارداري مي تواند تجويز شود.

تاریخ ثبت: 1396/03/10
خلاصه اختراع:

افزايش راندمان توليد در پرورش صنعتي طيور يكي از اركان افزايش سودآوري براي توليد كننده و كشور مي باشد. امروزه حضور پروبيوتيك ها و پري بيوتيك ها در تغذيه طيور در پرورش هاي صنعتي انكار ناشدني است. اغلب اين تركيب ها وارداتي هستند و بنابراين ارز زيادي براي واردات بايد از كشور خارج گردد. طراحي محصولي به اين شكل در داخل كشور مي تواند بومي و سودآور باشد. قارچ شبه مايكوريزاي Piriformospora Indica قادر به همزيستي با ريشه گياهان تك لپه اي و دولپه اي مي باشد. اين قارچ بعد از كشت بر روي محيط كشت پيچيده و رشد آن به اندازه كافي به همراه متابوليت هاي حاصل از رشد آن در محيط كشت با سبوس گندم به عنوان ناقل (Carrier) مخلوط و بعد در دماي اتاق خشك شد. اين قارچ در سطوح مختلف در تغذيه جوجه هاي گوشتي به عنوان يك پروبيوتيك و پري بيوتيك استفاده شد كه در مقايسه با محيط كشت مخمر تجاري و باكتري هاي گونه لاكتوباسيلوس تجاري توانست پاسخ هاي بهتري از لحاظ ايمني و عملكردي در جوجه هاي گوشتي نشان دهد و اثرات بدي بر صفات ايمني، فراسنجه هاي بيوشيمي خون و عملكرد نداشت. با توجه به هزينه توليد بسيار مناسب اين تركيب در مقايسه با رقباي خارجي، استفاده از آن در تغذيه طيور مي تواند بسيار سودآور باشد.

تاریخ ثبت: 1396/11/23
خلاصه اختراع:

زمينه فني اين اختراع، دارويي و پزشكي مي¬باشد. انتخاب يك مولتي ويتامين اختصاصي براي مادران ايراني كه در برگيرنده الزامات سازمان غذا و دارو و مبتني بر تحقيقات طولاني مدت پژوهشكده علوم غدد درون ريز دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي باشد يك ضرورت به نظر رسيد. لذا اين مولتي ويتامين با توجه به موارد ذكر شده مراحل ساخت آزمايشگاهي، پايلوتي و صنعتي خود را طي كرد و مطالعات پايداري آن در شرايط استرس دما و رطوبت نتايج مطلوبي را نشان داد و جهت اطمينان از اثر بخشي باليني آن طرح مطالعه كارآزماي باليني (clinical Trail) آن نيز شروع شده است.

تاریخ اظهارنامه: 1399/03/10
تاریخ ثبت: 1399/07/27
خلاصه اختراع:

خشك كن تركيبي فتوولتائيك-گرمايي با بكار گيري مواد تغيير فاز يك خشك كن خورشيدي به منظور خشك كردن گياهان دارويي با كيفيت مطلوب و در زمينه مهندسي و فناوري كشاورزي مي باشد. از معضلات خشك كردن گياهان دارويي، كيفيت نامطلوب گياه دارويي خشك شده و نياز به انرژي بالا براي خشك كردن مي باشد كه اين مساله در اين خشك كن رفع شده است. استفاده از كلكتور خورشيدي و پنل فتوولتائيك در اين خشك كن (شكل 1 نقشه) باعث شد كه اين دستگاه مستقل از انرژي الكتريسيته باشد و انرژي آن كاملا از انرژي پاك خورشيد تامين شود كه استفاده از آن را در مزارع كشاورزي كه از انرژي برق به دورند و بلافاصله پس از عمل برداشت و در نتيجه حفظ حداكثري مواد موثر گياه دارويي ايده ال كرده است. وجود ماده تغيير فاز پارافين آلي باعث كاهش نوسانات دمايي نور خورشيد، يكنواخت شدن دماي محفظه خشك كن و بسط زمان خشك كردن در زمان ابري و ساعاتي بعد از غروب آفتاب شد. استفاده از تركيب دو ماده تغيير فاز و نانو ذرات منجر به بهبود هدايت حرارتي، انتقال حرارت، زمان شارژ و دشارژ پارافين آلي و راندمان سيستم گرديد. مجهز شدن اين خشك كن به سيستم كنترلر باز و بست هوشمند دريچه هاي خشك كن حفظ دماي مطلوب در محفظه خشك كن را به همراه داشت. در اين خشك كن افزايش بهره وري استحصال انرژي با تركيب توام سامانه فتوولتاييك گرمايي ( PVT ) و مواد تغيير فاز ( PCM ) محقق گرديد.

تاریخ اظهارنامه: 1388/02/28
مالک/مالکان: سيد مهدي هدايتي
تاریخ ثبت: 1388/03/10
مخترع/مخترعان: سيد مهدي هدايتي
خلاصه اختراع:

تاریخ اظهارنامه: 1386/09/12
تاریخ ثبت: 1386/11/20
خلاصه اختراع:

ايران بزرگترين توليد كننده و صادر كننده پسته در دنيا مي باشد توليد سالانه اين محصول در ايران به طور متوسط طي پانزده سال اخير232 هزار تن مي باشد كه تقريبا 52/5 ٪ كل توليد دنيا را به خود اختصاص داده است. فرآوري مناسب پسته پس از برداشت تا عرضه آن به بازار تاثير زيادي در حفظ كيفيت ارزش غذايي خصوصيات ظاهري و در نتيجه ميزان بازار پسندي اين محصول دارد. در اين راستا انجام هر گونه پژوهش تحقيقي و كاربردي جهت فرآور مناسب اين محصول بطور مستقيم و يا غير مستقيم تاثير بسزايي در توسعه فناوري در اين بخش و به تبع آن در افزايش درآمد كشاورزان پسته كار ونهايتا افزايش درآمد ناخالص ملي در بخش كشاورزي خواهد داشت. در اين تحقيق شيوه هاي مختلف فرآوري پسته طي سال هاي گذشته و سال هاي اخير مورد مطالعه قرار گرفته وبه دنبال آن طرحي نو و مناسب از يك دستگاه چند منظوره جهت انجام چندين مرحله از فرآوري پسته ارائه شده است. مراحل قابل انجام در اين طرح شامل پوست كني شستشو خشك كردن و تغذيه تك دانه اي پسته براي درجه بندي ارائه شده است. از خصوصيات مهم اين دستگاه مي توان به ساده بودن مكانيزم آن عدم استفاده از قطعات پيچيده قابليت بالاي اتوماسيون استفاده راحت تعمير آسان و بخصوص قيمت تمام شده پايين براي ساخت آن اشاره كرد.

موارد یافت شده: 11